top of page
Untitled-2.jpg

Isamo Thissen (1998) studeerde in 2021 af aan het AKV St. Joost ’s-Hertogenbosch aan de richting Autonome Beeldende Kunst. Momenteel werkt ze als beeldend kunstenaar in haar atelier in de Willem Twee Ateliers ‘s-Hertogenbosch. In haar werk is ze op zoek naar het grensgebied tussen figuratie en abstractie en de schoonheid die zich kan openbaren via het rampzalige. Door het toepassen van ambachtelijke technieken en het zelf vervaardigen van materialen vervalt de vanzelfsprekendheid van het materiaal en massaproductie. Een oefening in het geven van aandacht en tijd in een digitaal tijdperk waar alles in een razend tempo aan je voorbijvliegt. De werken zijn een ode aan het landschap met datgene wat daarin leeft en vergaat. 

DSC07073.jpg

In mijn werk pluis ik draadje voor draadje het landschap uit. De aardoppervlakte is in de afgelopen eeuwen veranderd van een woekerend tapijt naar een strak lappendeken.

De strijd om het landschap te beheersen, die plaats lijkt te vinden tussen de mens en de natuur, komt mij voor als een eeuwigdurende krachtmeting. Het spanningsveld wat door de krachtmeting ontstaat is mijn uitgangspunt. Vanuit dit punt onderzoek ik zowel de rampzalige schoonheid die schuilt in de verwoesting, als de strakke lijnen die verschijnen uit de herstructurering van het landschap. Het borduren, weven en het gebruik van andere handwerktechnieken is een pleidooi voor het behouden van onze menselijkheid.

IMG_7342.heic
bottom of page